Poké­bowl met gar­na­len

Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen.

(0) waardeer
hoofdgerecht Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, sesamolie en sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.
  3. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de rodekool, avocado, garnalen, sojabonen, kiemgroente, sushigember en zeewiersalade erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
november 2019

Pokébowl met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké­bowl met gar­na­len

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 80 ml rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst.

2
2

Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 200 g verse grote garnalen gekookt en gepeld
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sriracha

Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, sesamolie en sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 200 g rodekool

Snijd de rodekool in dunne reepjes.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.

6
6
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 60 g pittige kiemgroente
  • 2 el sushigember
  • 125 g zeewiersalade

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de rodekool, avocado, garnalen, sojabonen, kiemgroente, sushigember en zeewiersalade erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.