bewaar
Pokébowl met garnalen
Pokébowl met garnalen
bewaar

Pokébowl met garnalen

Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen.

25 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sushirijst

80 ml

rijstazijn

200 g

verse grote garnalen gekookt en gepeld

2 el

sojasaus

1 el

sesamolie

2 tl

sriracha

200 g

rodekool

2

eetrijpe avocado's

200 g

koelverse sojabonen

60 g

pittige kiemgroente

2 el

sushigember

125 g

zeewiersalade

Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

2

Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, sesamolie en sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.

3

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de rodekool, avocado, garnalen, sojabonen, kiemgroente, sushigember en zeewiersalade erover en serveer.