Poké­bowl XXL

Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk. 8 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Meng ondertussen de garnalen met ¼ van de sojasaus, met ⅕ van de sesamolie en met ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en de rest van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de radijsjes in partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Snijd de waterkers grof en de komkommer in plakjes.
  4. Laat de tofu uitlekken. Bedek een kom met de theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sushigember fijn. Voeg de gember samen met de rest van de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de rijst over een grote diepe serveerschaal. Verdeel de zalm, garnalen, tonijn en tofu in elementen over de rijst. Verdeel de radijs, avocado, waterkers, komkommer, sojabonen en zeewiersalade in elementen erover. Steek de stukjes nori langs de rand en bestrooi met de avocado en tonijn met het sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
november 2019

Pokébowl XXL

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké­bowl XXL

1
1
  • 500 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 150 ml Saitaku rijstazijn

Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 200 g verse grote garnalen gekookt en gepeld
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sriracha

Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, de sesamolie en de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 200 g verse tonijnsteaks
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sriracha

Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en schep om met de sojasaus, de sesamolie en de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 200 g verse zalmfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sriracha

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en schep om met de sojasaus, de sesamolie en de rest van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de radijsjes in partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

7
7
  • 75 g waterkers
  • 4 snoepkomkommers

Snijd de waterkers grof en de komkommer in plakjes.

8
8
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken. Bedek een kom met de theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.

9
9
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sushigember

Verhit de rest van de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sushigember fijn.

10
10
  • 2 el sojasaus

Voeg de gember samen met de rest van de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel de rijst over een grote diepe serveerschaal. Verdeel de zalm, garnalen, tonijn en tofu in elementen over de rijst.

12
12
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 250 g zeewiersalade

Verdeel de radijs, avocado, waterkers, komkommer, sojabonen en zeewiersalade in elementen erover.

13
13
  • 10 g nori snack
  • 1 el zwarte sesamzaadje

Steek de stukjes nori langs de rand en bestrooi met de avocado en tonijn met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.