bewaar
Pokébowl XXL
Pokébowl XXL
bewaar

Pokébowl XXL

Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk.

30 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

sushirijst

150 ml

Saitaku rijstazijn

200 g

verse grote garnalen gekookt en gepeld

8 el

sojasaus

5 el

sesamolie

6 tl

sriracha

200 g

verse tonijnsteak

200 g

verse zalmfilet

1 bosje

radijs

2

eetrijpe avocado's

75 g

waterkers

4

snoepkomkommers

375 g

tofu naturel

2 el

sushigember

200 g

koelverse sojabonen

250 g

zeewiersalade

10 g

nori snack

1 el

zwarte sesamzaadje

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • wok

Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

2

Meng ondertussen de garnalen met ¼ van de sojasaus, met ⅕ van de sesamolie en met ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en de rest van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de radijsjes in partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Snijd de waterkers grof en de komkommer in plakjes.

4

Laat de tofu uitlekken. Bedek een kom met de theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sushigember fijn. Voeg de gember samen met de rest van de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de rijst over een grote diepe serveerschaal. Verdeel de zalm, garnalen, tonijn en tofu in elementen over de rijst. Verdeel de radijs, avocado, waterkers, komkommer, sojabonen en zeewiersalade in elementen erover. Steek de stukjes nori langs de rand en bestrooi met de avocado en tonijn met het sesamzaad.