Groene sushibowl met krokante tofu en nori

Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.

490 kcal

30 min. bereiden, 1 uur wachten

4.2/5

(69)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • schone theedoek


2018 nr. 08 - Festival food

Juni 2017 - Juni 2017

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur.

  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Bedek een kom met een schone theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.

  3. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en knip het norivel in stukjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, komkommer, nori, zeewiersalade en sojabonen over de kommen. Serveer met extra sojasaus.

  • combinatietipLekker met verse jalapeñopeper en verse koriander.
  • Green sushi bowl met edamame en nori

    Instructievideo - 00:40 min.

Wat vond je van dit recept?

Groene sushibowl met krokante tofu en nori

Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig