bewaar
Sushibowl met tofu en avocado
Sushibowl met tofu en avocado
bewaar

Sushibowl met tofu en avocado

Zelfgemaakte sushi, maar dan snel en zonder rollen. Top!

40 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

sushirijst

5 el

Saitaku rijstazijn

375 g

tofu naturel

1 el

arachideolie

1 el

honing

2 el

sojasaus

150 g

biet julienne

2

eetrijpe avocado's

4

snoepkomkommers

80 g

Saitaku ingelegde gember

Zelfgemaakte sushi, maar dan snel en zonder rollen. Top!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer ⅘ van de rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes van 1 cm en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en voeg de honing en sojasaus toe en bak 3 min. mee.

2

Meng ondertussen de biet met de rest van de azijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, biet, avocado, komkommer en ingelegde gember over de kommen.

tip

combinatietipLekker met Saitaku Poké sushi & salad sprinkle.