Poké­bowl to­nijn

Eens iets anders dan zalm in je bowl?

(2) waardeer
hoofdgerecht Eens iets anders dan zalm in je bowl? 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
  4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover. Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2019

Pokébowl tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké­bowl to­nijn

1
1
  • 250 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 80 ml Saitaku rijstazijn

Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 1 rode ui
  • 1 liter kokend water

Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen.

4
4
  • 300 g verse tonijnsteaks
  • ½ verse groene peper

Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 200 g radijsjes
  • 40 ml Saitaku rijstazijn
  • 150 g biet julienne

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

8
8
  • 125 g zeewiersalade

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover.

9
9
  • 10 g Saitaku nori snack

Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.