bewaar
Pokébowl tonijn
Pokébowl tonijn
bewaar

Pokébowl tonijn

Eens iets anders dan zalm in je bowl?

25 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sushirijst

120 ml

Saitaku rijstazijn

1

rode ui

1 liter

kokend water

300 g

verse tonijnsteak

½

verse groene peper

2 el

sojasaus

1 el

sesamolie

200 g

radijs

150 g

biet julienne

2

eetrijpe avocado's

125 g

zeewiersalade

10 g

Saitaku nori snack

Eens iets anders dan zalm in je bowl?

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

2

Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

4

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover. Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.