Sus­hi­bur­ger

Japanse zalmsushi in een verrassende vorm.

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(1) waardeer
japans borrelhapje Japanse zalmsushi in een verrassende vorm. 6 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in ringen. Snijd de zalmfilet zo klein mogelijk. Schil en rasp de gemberwortel en meng samen met de sesamolie en de sojasaus door de zalm. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de rijstazijn voor sushi door en laat 2 uur afkoelen.
  2. Draai van de rijst met vochtige handen per persoon 2 balletjes. Maak van de helft van de balletjes de onderste helften van de ‘broodjes’. Bestrijk met de wasabi. Maak van de andere balletjes de bovenste helften van de ‘broodjes’, die een beetje bol moeten zijn aan de bovenkant. Bestrooi met het sesamzaad. Beleg de onderste helft van de rijstbroodjes met een velletje nori, een avocadoring en de gesneden zalm. Verdeel de sushigember erover en dek af met de bovenste helft van het rijstbroodje.

serveertip:

Lekker met srirachasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

Sushiburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bur­ger

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 60 ml Saitaku rijstazijn

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de rijstazijn voor sushi door en laat 2 uur afkoelen.

2
2
  • 175 g verse biologische zalmfilet
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl Japanse sojasaus

Snijd de zalmfilet zo klein mogelijk. Schil en rasp de gemberwortel en meng samen met de sesamolie en de sojasaus door de zalm.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in ringen.

4
4

Draai van de rijst met vochtige handen per persoon 2 balletjes. Maak van de helft van de balletjes de onderste helften van de ‘broodjes’.

5
5
  • 1 tl wasabi

Bestrijk met de wasabi.

6
6

Maak van de andere balletjes de bovenste helften van de ‘broodjes’, die een beetje bol moeten zijn aan de bovenkant.

7
7
  • 2 tl zwart sesamzaad

Bestrooi met het sesamzaad.

8
8
  • 6 vellen Saitaku nori snack

Beleg de onderste helft van de rijstbroodjes met een velletje nori, een avocadoring en de gesneden zalm.

9
9
  • 50 g Saitaku sushigember

Verdeel de sushigember erover en dek af met de bovenste helft van het rijstbroodje.

serveertip:

Lekker met srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.