Paar­se sus­hi

Deze paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig.

  • borrelhapje
  • 40 stuks
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 uur wachten
(4) waardeer
japans borrelhapje Deze paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig. 40 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rodekool in en kom, giet er het kokend water over en roer door. Giet af boven een zeef en vang het paarse water op. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het opgevangen paarse water. Roer ondertussen de azijn door de rodekool. Doe de rijst in een ruime schaal en roer de rest van de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de radijs in flinterdunne reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.
  3. Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt.
  4. Laat de gember uitlekken. Verdeel de radijs, avocado en gember in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan radijs, avocado en gember. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes. Serveer de sojasaus in een schaaltje apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Paarse sushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paar­se sus­hi

1
1
  • 300 g gesneden rodekool
  • 400 ml kraanwater

Doe de rodekool in en kom, giet er het kokend water over en roer door. Giet af boven een zeef en vang het paarse water op.

2
2
  • 250 g sushirijst
  • 30 ml Saitaku rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het opgevangen paarse water. Roer ondertussen de azijn door de rodekool.

3
3
  • 60 ml Saitaku rijstazijn

Doe de rijst in een ruime schaal en roer de rest van de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 1 bos radijs
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de radijs in flinterdunne reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.

5
5
  • 5 norivellen

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.

6
6

Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt.

7
7
  • 95 g sushigember

Laat de gember uitlekken. Verdeel de radijs, avocado en gember in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan radijs, avocado en gember.

8
8

Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.

9
9
  • 5 el Japanse sojasaus

Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes. Serveer de sojasaus in een schaaltje apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.