bewaar
Paarse sushi
Paarse sushi
bewaar

Paarse sushi

Deze paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig.

1 uur bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

300 g

gesneden rodekool

400 ml

kraanwater

250 g

sushirijst

90 ml

Saitaku rijstazijn

1 bos

radijs

1

eetrijpe avocado

5

norivellen

95 g

sushigember

5 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • sushimatje

Deze paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig.

Aan de slag

1

Doe de rodekool in en kom, giet er het kokend water over en roer door. Giet af boven een zeef en vang het paarse water op. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het opgevangen paarse water. Roer ondertussen de azijn door de rodekool. Doe de rijst in een ruime schaal en roer de rest van de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Snijd de radijs in flinterdunne reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.

3

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt.

4

Laat de gember uitlekken. Verdeel de radijs, avocado en gember in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan radijs, avocado en gember. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes. Serveer de sojasaus in een schaaltje apart erbij.