bewaar
Kerstboom van sushi
Kerstboom van sushi
bewaar

Kerstboom van sushi

Een kerstboom van sushi? Je leest het goed!

1 uur bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

250 g

Saitaku sushi rice

75 ml

Saitaku rijstazijn

1 el

wit sesamzaad

1

komkommer

300 g

verse biologische zalmfilet

1

eetrijpe avocado

5

norivellen

50 g

wilde zalmeitjes in pot

3 el

Japanse sojasaus

1 tl

wasabipaste

2 el

Saitaku sushigember

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpje ster ø 2 cm

  • sushimatje

Een kerstboom van sushi? Je leest het goed!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom. Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens. Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.

3

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad.

4

Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.

5

Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje. Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.

tip

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.