Sus­hi­soep

Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan. Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is. Meng er ⅔ van de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.
  2. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes. Verdun de wasabi met de rest van de rijstazijn.
  3. Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad. Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 561 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Maart 2017

Sushisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­soep

1
1
  • 100 g sushirijst

Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan.

2
2
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 3 cm verse gember

Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst.

3
3

Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is.

4
4
  • 2 el rijstazijn

Meng er de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.

5
5
  • 300 g verse zalmfilets
  • ½ komkommer

Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten.

6
6
  • 1 avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes.

7
7
  • 2 tl wasabipaste
  • 1 el rijstazijn

Verdun de wasabi met de rijstazijn.

8
8
  • 1 tl geroosterd zwart sesamzaad

Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad.

9
9
  • 1 bakje nori snack

Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.