Sus­hi­wa­fels

Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen

(4) waardeer
lunch Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • wafelijzer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een grote schaal en laat afkoelen. Snijd ondertussen de nori snacks fijn en rooster het sesamzaad. Voeg toe aan de sushirijst.
  2. Het wafelijzer gebruik je alleen als pers. Bekleed de binnenkant met vershoudfolie en maak wat vochtig met water. Leg voor elke wafel ¼ el sushirijst in het wafelijzer en druk plat door het ijzer te sluiten. Doe het wafelijzer weer open, haal de wafels eruit (dit gaat makkelijk omdat de rijst kleverig is) en leg op een bord. Serveer met de toppings in schaaltjes apart zodat iedereen zijn eigen wafel kan beleggen. Serveer met sojasaus.

combinatietip:

Ook lekker met tempuragarnalen, tonijnsashimi of zalmeitjes.

video

Sus­hi­wa­fels

leuk & snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sushiwafels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­wa­fels

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 3 el sushiazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een grote schaal en laat afkoelen.

2
2
  • 8 vellen nori snack
  • 1 el sesamzaad

Snijd ondertussen de nori snacks fijn en rooster het sesamzaad. Voeg toe aan de sushirijst.

3
3

Het wafelijzer gebruik je alleen als pers. Bekleed de binnenkant met vershoudfolie en maak wat vochtig met water.

4
4

Leg voor elke wafel ¼ el sushirijst in het wafelijzer en druk plat door het ijzer te sluiten.

5
5

Doe het wafelijzer weer open, haal de wafels eruit (dit gaat makkelijk omdat de rijst kleverig is) en leg op een bord.

6
6
  • 300 g zalmfilet
  • 1 avocado
  • 1 rode peper
  • 1 salade-ui
  • 100 g rodekool

Serveer met de toppings in schaaltjes apart zodat iedereen zijn eigen wafel kan beleggen. Serveer met sojasaus.

combinatietip:

Ook lekker met tempuragarnalen, tonijnsashimi of zalmeitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.