Sus­hi­ca­do van Food­de­co

Avocado + sushi = sushicado. Dit recept van Colette Dike is best of both worlds!

(3) waardeer
aziatisch bijgerecht Avocado + sushi = sushicado. Dit recept van Colette Dike is best of both worlds! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met sushi-azijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en haal de pit eruit. Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de avocadohelften, zodat je zo veel mogelijk ruimte hebt voor de vulling. Laat minimaal 0.5 cm over.
  2. Snijd de zalm in vieren en de komkommer in de lengte in vier parten. Vul de ruimtes met de sushirijst, zalm en komkommer. Smeer de snijkanten van de avocadohelften in met wasabi en plak de helften aan elkaar.
  3. Knip het norivel in vier repen. Schil de avocado’s en smeer in met sushi-azijn. Maak de norirepen vochtig en wikkel deze om de avocado’s heen. Snijd de onderkant van de avocado’s zodat je de sushicado’s stabiel op een bordje kunt zetten. Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer direct met sojasaus en extra wasabi.

variatietip:

Gebruik het vruchtvlees van de avocado voor een ander gerecht of eet het direct lekker op.

variatietip:

Vegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango.

variatietip:

Gebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst.

video

Sus­hi­ca­do van Food­de­co

leuk & snel - 00:59 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Sushicado van Fooddeco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­ca­do van Food­de­co

1
1
  • 100 g sushirijst
  • 1 el sushiazijn

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met sushi-azijn.

2
2
  • 4 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en haal de pit eruit.

3
3

Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de avocadohelften, zodat je zo veel mogelijk ruimte hebt voor de vulling. Laat minimaal 0.5 cm over.

4
4
  • 100 g verse zalm
  • 1 snoepkomkommer

Snijd de zalm in vieren en de komkommer in de lengte in vier parten. Vul de ruimtes met de sushirijst, zalm en komkommer.

5
5
  • 1 tl wasabi

Smeer de snijkanten van de avocadohelften in met wasabi en plak de helften aan elkaar.

6
6
  • 1 norivel

Knip het norivel in vier repen. Schil de avocado’s en smeer in met sushi-azijn. Maak de norirepen vochtig en wikkel deze om de avocado’s heen.

7
7

Snijd de onderkant van de avocado’s zodat je de sushicado’s stabiel op een bordje kunt zetten.

8
8
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 4 el sojasaus

Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer direct met sojasaus en extra wasabi.

variatietip:

Gebruik het vruchtvlees van de avocado voor een ander gerecht of eet het direct lekker op.

variatietip:

Vegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango.

variatietip:

Gebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.