bewaar
Sushicado van Fooddeco
Sushicado van Fooddeco
bewaar

Sushicado van Fooddeco

Avocado + sushi = sushicado. Dit recept van Colette Dike is best of both worlds!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

sushirijst

1 el

sushiazijn

4

avocado's

100 g

verse zalm

1

snoepkomkommer

1 tl

wasabi

1

norivel

1 tl

zwart sesamzaad

4 el

sojasaus

Avocado + sushi = sushicado. Dit recept van Colette Dike is best of both worlds!

Aan de slag

1

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met sushi-azijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en haal de pit eruit. Haal met een lepel wat vruchtvlees uit de avocadohelften, zodat je zo veel mogelijk ruimte hebt voor de vulling. Laat minimaal 0.5 cm over.

2

Snijd de zalm in vieren en de komkommer in de lengte in vier parten. Vul de ruimtes met de sushirijst, zalm en komkommer. Smeer de snijkanten van de avocadohelften in met wasabi en plak de helften aan elkaar.

3

Knip het norivel in vier repen. Schil de avocado’s en smeer in met sushi-azijn. Maak de norirepen vochtig en wikkel deze om de avocado’s heen. Snijd de onderkant van de avocado’s zodat je de sushicado’s stabiel op een bordje kunt zetten. Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer direct met sojasaus en extra wasabi.

tip

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

variatietipGebruik het vruchtvlees van de avocado voor een ander gerecht of eet het direct lekker op.

variatietipVegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango.

variatietipGebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst.

Sushicado van Fooddeco

Instructievideo - 00:59 min.