Sus­hi­bal­len

Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden.

  • bijgerecht
  • 24 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
aziatisch bijgerecht Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden. 24 stuks
5 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. weken in koud water. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de komkommer met schil in rechthoekjes van ca. 3 x 1 cm en een halve centimeter dik. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af. Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip de velletjes nori in de breedte in 6 gelijke stukjes.
  3. Leg een vel vershoudfolie op je werkblad. Leg daarop een beetje overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en een paar blaadjes tuinkers. Bestrooi met wat sesamzaad. Schep er een eetlepel rijst (ca. 25 g) op en trek het folie er strak omheen, zodat er een balletje ontstaat. Draai dicht zoals bij een snoepje. Herhaal met de rest van de rijst en de andere ingrediënten.
  4. Meng de wasabi met de mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballetjes met de wasabimayo.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Sushiballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bal­len

1
1
  • 300 g sushirijst

Spoel de rijst af onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. weken in koud water.

2
2
  • 500 ml water
  • 1 tl zout

Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min koken op zo laag mogelijk vuur.

3
3
  • 75 ml rijstazijn

Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • ¼ komkommer
  • 1 bakje tuinkers

Snijd de komkommer met schil in rechthoekjes van ca. 3 x 1 cm en een halve centimeter dik. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af.

5
5
  • 175 g zalmfilet
  • 10 g Saitaku nori snack

Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip de velletjes nori in de breedte in 6 gelijke stukjes.

6
6

Leg een vel vershoudfolie op je werkblad.

7
7

Leg daarop een beetje overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en een paar blaadjes tuinkers.

8
8
  • 1 el sesamzaad

Bestrooi met wat sesamzaad.

9
9

Schep er een eetlepel rijst (ca. 25 g) op en trek het folie er strak omheen, zodat er een balletje ontstaat.

10
10

Draai dicht zoals bij een snoepje. Herhaal met de rest van de rijst en de andere ingrediënten.

11
11
  • 2 tl wasabipaste
  • 4 el (Japanse) mayonaise

Meng de wasabi met de mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballetjes met de wasabimayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.