bewaar
Sushiballen
Sushiballen
bewaar

Sushiballen

Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden.

1 uur bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

250 g

sushirijst

75 ml

rijstazijn

150 g

gerookte zalmfilet

1

Saitaku norivel

¼

komkommer

1 bakje

tuinkers

1 el

sesamzaad

2 tl

wasabipaste

4 el

mayonaise

Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip het norivel in 24 stukjes. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en snijd in platte reepjes van ca. 3 x 1 x ½ cm. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af.

2

Leg per sushibal een stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en wat tuinkers. Verdeel het sesamzaad erover. Schep er 1 el rijst op. Trek de folie er strak omheen, zodat een kleine bal ontstaat. Draai de folie aan beide kanten dicht, zoals bij een snoepje. Maak zo nog 23 ballen.

3

Meng de wasabi en mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballen met de wasabimayo.