Sus­hi­bal­len

Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden.

(10) waardeer
aziatisch bijgerecht Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden. 24 stuks
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip het norivel in 24 stukjes. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en snijd in platte reepjes van ca. 3 x 1 x ½ cm. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af.
  2. Leg per sushibal een stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en wat tuinkers. Verdeel het sesamzaad erover. Schep er 1 el rijst op. Trek de folie er strak omheen, zodat een kleine bal ontstaat. Draai de folie aan beide kanten dicht, zoals bij een snoepje. Maak zo nog 23 ballen.
  3. Meng de wasabi en mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballen met de wasabimayo.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Sushiballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bal­len

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 75 ml rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 150 g gerookte zalmfilet
  • 1 Saitaku norivel

Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes. Knip het norivel in 24 stukjes.

3
3
  • ¼ komkommer
  • 1 bakje tuinkers

Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en snijd in platte reepjes van ca. 3 x 1 x ½ cm. Knip de tuinkers zo lang mogelijk af.

4
4

Leg per sushibal een stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en wat tuinkers.

5
5
  • 1 el sesamzaad

Verdeel het sesamzaad erover. Schep er 1 el rijst op.

6
6

Trek de folie er strak omheen, zodat een kleine bal ontstaat. Draai de folie aan beide kanten dicht, zoals bij een snoepje. Maak zo nog 23 ballen.

7
7
  • 2 tl wasabipaste
  • 4 el mayonaise

Meng de wasabi en mayonaise. Verwijder de folie en serveer de sushiballen met de wasabimayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.