Poké­bowl kip

Ook met kip is de pokébowl een blijvertje!

(2) waardeer
hoofdgerecht Ook met kip is de pokébowl een blijvertje! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Meng ondertussen de kip met de sriracha en sesamolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar. Haal van het vuur. Meng ondertussen de rest van de rijstazijn door de wortel julienne.
  3. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kip, wortel, mango, avocado en edamame erover. Leg de sushigember in het midden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 23 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2019

Pokébowl kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké­bowl kip

1
1
  • 250 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 80 ml Saitaku rijstazijn

Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 320 g scharrel kipfiletblokjes
  • 1 el smokey sriracha hot chili sauce
  • 1 el sesamolie

Meng ondertussen de kip met de sriracha en sesamolie.

4
4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar. Haal van het vuur.

5
5
  • 40 ml Saitaku rijstazijn
  • 150 g wortel julienne

Meng ondertussen de rest van de rijstazijn door de wortel julienne.

6
6
  • 1 mango

Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de breedte in plakjes.

8
8
  • 200 g koelverse edamame sojabonen
  • 2 el sushigember

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kip, wortel, mango, avocado en edamame erover. Leg de sushigember in het midden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.