bewaar
Pokébowl kip
Pokébowl kip
bewaar

Pokébowl kip

Ook met kip is de pokébowl een blijvertje!

25 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sushirijst

120 ml

Saitaku rijstazijn

320 g

scharrel kipfiletblokjes

1 el

smokey sriracha hot chili sauce

1 el

sesamolie

150 g

wortel julienne

1

mango

2

eetrijpe avocado's

200 g

koelverse edamame sojabonen

2 el

sushigember

Ook met kip is de pokébowl een blijvertje!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

2

Meng ondertussen de kip met de sriracha en sesamolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar. Haal van het vuur. Meng ondertussen de rest van de rijstazijn door de wortel julienne.

3

Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kip, wortel, mango, avocado en edamame erover. Leg de sushigember in het midden.