bewaar
Pokebowl zalm
Pokebowl zalm
bewaar

Pokebowl zalm

Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!

25 min. bereiden
1 uur wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

jasmijnrijst

300 g

verse zalmhaas

2 el

Japanse sojasaus

1 el

sesamolie

2 tl

sriracha sauce

½

komkommer

2 el

rice vinegar

2

bosuien

1

eetrijpe avocado

125 g

koelverse zeewiersalade

2 el

sushigember

2 tl

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.

3

Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.

4

Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

variatietipOok lekker met sushirijst in plaats van jasmijnrijst.

variatietipJe kunt ook tonijn gebruiken in plaats van zalm.

Zalmpoke bowl

Instructievideo - 02:11 min.