bewaar
Patatje stoofvlees
Patatje stoofvlees
bewaar

Patatje stoofvlees

Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel.

30 min. bereiden
4 uur wachten
103waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1 kg

ribrunderlap

1 el

tarwebloem

30 g

ongezouten roomboter

300 g

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

laurierblaadjes

1 tl

gemalen foelie

2 el

tomatenpuree

2 el

ketjap manis

250 ml

runderbouillon van tablet

1½ kg

diepvries ovenfriet

Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel.

Aan de slag

1

Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. op middelhoog vuur rondom bruin. Dit duurt ca. 10 min

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bak de uien in de achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe en bak nog 1 min mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak nog 1 min. mee. Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 uur stoven. Schep af en toe om. 


3

Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht met de deksel van de pan een beetje inkoken. Bereid vlak voor het serveren de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees.

variatietipOok lekker op een zacht wit bolletje met veldsla, gebakken ui, kleine augurkjes (cornichons) en fijngesnipperde rode ui.

variatietipOok lekker op een gepofte zoete aardappel met een flinke lepel zure room, bosui, rode peper en nacho’s.

combinatietipLekker met extra mayonaise en wat fijngesneden peterselie voor extra kleur.