bewaar
Hachee van Nicky
Hachee van Nicky
bewaar

Hachee van Nicky

Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn.

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
264waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

ribrunderlap

2 tenen

knoflook

4

uien

2

speklapjes

2 el

kristalsuiker

100 g

ongezouten roomboter

4

kruidnagels

500 ml

runderbouillon van tablet

2 el

witte wijnazijn

½

citroen

Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn.

Aan de slag

1

Snijd de runderlappen in stukjes van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Houd het laurierblaadje uit de verpakking apart. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes speklap 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak op laag vuur 5 min.

3

Neem ondertussen de speklapjes uit de koekenpan. Bak het rundvlees in het achtergebleven bakvet in 5 min. rondom bruin. Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklap en het rundvlees toe aan het uienmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur en 30 min. sudderen. Roer af en toe.

4

Controleer of de hachee gaar is. Dat is het geval als het vlees uit elkaar valt. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Pers de citroen uit, voeg het sap toe en warm nog even mee.