bewaar
Gekruide kippenpoten
Gekruide kippenpoten
bewaar

Gekruide kippenpoten

15 min. bereiden
50 min. oventijd
202waarderingen

Ingrediënten

8 personen

75 g

ongezouten roomboter

8

kippenpoten

2

uien

2 tenen

knoflook

6

tomaten

3 el

milde kerriepoeder

1 tl

kristalsuiker

1

kruidnagel

500 ml

kippenbouillon van tablet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.

2

Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

bewaartipDag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslee in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met ½ bakje koriander (à 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gekruide kippenpoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig