bewaar
Hongaarse kipgoulash
Hongaarse kipgoulash
bewaar

Hongaarse kipgoulash

Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht.

30 min. bereiden
zeer pittig
353waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

ongezouten roomboter

2

uien

1

rode paprika

1

tomaat

600 g

kipfilet

1 el

pikante paprikapoeder

150 ml

kippenbouillon van tablet

125 ml

crème fraîche

Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat en kip in stukken. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.

2

Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ca.15 min. garen.

3

Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.

tip

algemeenHongaarse kipgoulash is het lievelingsgerecht van Gábor Babos, keeper en aanvoerder bij NEC. 'Mijn vrouw Claudia kan het heerlijk klaarmaken. Dat deed ze vroeger al voor haar moeder. En alle ingrediënten zijn gelukkig ook heel goed in Nederland verkrijgbaar. Ik hou van pittig en voeg vaak een fijngesneden rode peper toe. Als ik erover praat, krijg ik alweer trek.'

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.