Hon­gaar­se kip­scho­tel

(141) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 141

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Schep de ui en knoflook erdoor en bak in 3-4 min. zachtjes glazig. Strooi de paprikapoeder erover.
  2. Schep de braadsticks door het uimengsel en bak nog 5 min. Schep af en toe om. Voeg de tomaat, paprika en tijm aan de kip toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bouillon toe. Stoof met deksel op de pan de kip in 15-20 min. zachtjes gaar.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hongaarse kipschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hon­gaar­se kip­scho­tel

1
1
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode puntpaprika's

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 50 g spekblokjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Schep de ui en knoflook erdoor en bak in 3-4 min. zachtjes glazig.

3
3
  • 1 el pikante paprikapoeder
  • 400 g kipdrumsticks

Strooi de paprikapoeder erover. Schep de braadsticks door het uimengsel en bak nog 5 min. Schep af en toe om.

4
4
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 125 ml kippenbouillon in pot

Voeg de tomaat, paprika en tijm aan de kip toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bouillon toe.

5
5

Stoof met deksel op de pan de kip in 15-20 min. zachtjes gaar.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.