bewaar
Hongaarse kipschotel
Hongaarse kipschotel
bewaar

Hongaarse kipschotel

15 min. bereiden
20 min. wachten
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

tomaten

1

ui

1 teen

knoflook

2

rode puntpaprika's

2 el

traditionele olijfolie

50 g

spekblokjes

1 el

pikante paprikapoeder

400 g

kipdrumsticks

1 tl

gedroogde tijm

125 ml

kippenbouillon in pot

Aan de slag

1

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Schep de ui en knoflook erdoor en bak in 3-4 min. zachtjes glazig. Strooi de paprikapoeder erover.

2

Schep de braadsticks door het uimengsel en bak nog 5 min. Schep af en toe om. Voeg de tomaat, paprika en tijm aan de kip toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bouillon toe. Stoof met deksel op de pan de kip in 15-20 min. zachtjes gaar.

combinatietipLekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.