bewaar
Geurige paella
Geurige paella
bewaar

Geurige paella

Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.

15 min. bereiden
35 min. wachten
260waarderingen

Ingrediënten

4 personen

¼ g

saffraan

6 el

traditionele olijfolie

600 g

kipdrumsticks

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

3 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

½ el

paprikapoeder

½ el

gedroogde oregano

400 g

tomatenblokjes

1 liter

kippenbouillon van tablet

300 g

risottorijst

500 g

diepvries cocktailgarnaal

Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.

Aan de slag

1

Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.

2

Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.

3

Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.

4

Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.

serveertipLekker met partjes citroen.

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.