Geurige paella
Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 6 el traditionele olijfolie
- 600 g kipdrumsticks
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 3 tenen knoflook
- 20 g verse platte peterselie
- ½ el paprikapoeder
- ½ el gedroogde oregano
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 300 g risottorijst
- 500 g diepvries cocktailgarnalen (ontdooid)
Advertentie
Bereiden
- Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.
- Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.
- Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.
serveertip:
Lekker met partjes citroen.

Paella maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 47 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 2.270 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Geurige paella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geurige paella
- 0.05 g saffraan
- 30 ml kippenbouillon van tablet
Doe de saffraan in een kommetje en schep er bouillon bij. Laat staan tot gebruik.
- 6 el traditionele olijfolie
- 600 g kipdrumsticks
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 3 tenen knoflook
- 20 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
- ½ el paprikapoeder
- ½ el gedroogde oregano
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.
- 1 liter kippenbouillon van tablet
Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door.
- 300 g risottorijst
Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren.
Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.
- 500 g diepvries cocktailgarnalen
Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie.
Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.
serveertip:
Lekker met partjes citroen.