bewaar
Rijkgevulde paella
Rijkgevulde paella
bewaar

Rijkgevulde paella

Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

1 uur bereiden
377waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

chorizoworst

500 g

kipfilet

2

rode paprika's

1

ui

500 g

diepvries zoetwater reuzengarnaal

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

200 g

verse doperwten

¼ g

saffraan

500 g

risottorijst

1½ liter

kippenbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • paellapan

Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.

2

Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rijst nog 5 min.

tip

combinatietipLekker met een frisse salade van romainesla.

algemeenHoudt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.