bewaar
Half-uurtje paella met vis
Half-uurtje paella met vis
bewaar

Half-uurtje paella met vis

30 min. bereiden
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

¼ g

saffraan

1 liter

kippenbouillon van tablet

250 g

diepvries reuzengarnaal

6

trostomaten

2

uien

4 tenen

knoflook

250 g

chorizoworst

2 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

300 g

verse sperziebonen

250 g

verse kabeljauwfilet

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • paellapan of hapjespan (Ø 30 cm)

Aan de slag

1

Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.

2

Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.

3

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe.Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Snijd de kabeljauw in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten erover. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

tip

combinatietipPaella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.