bewaar
Gevulde puntpaprika's met tonijn
Gevulde puntpaprika's met tonijn
bewaar

Gevulde puntpaprika's met tonijn

20 min. bereiden
15 min. oventijd
233waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete puntpaprika's

1

ui

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

2

tomaten

2 tl

gedroogde tijm

370 g

tonijnmoot in water

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.

2

Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout. Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe. Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de rest olijfolie. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ca. 15 min. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika's met de peterselie.

tip

combinatietipLekker met stokbrood.