bewaar
Gevulde puntpaprika's met gele rijst
Gevulde puntpaprika's met gele rijst
bewaar

Gevulde puntpaprika's met gele rijst

Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui.

20 min. bereiden
30 min. wachten
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete uien

300 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

50 g

kruidenpaneermeel

2

zoete puntpaprika's

325 g

gele rijst

1 el

traditionele olijfolie

300 g

crispy mais

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • aluminiumfolie

Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak. Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm. Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.

tip

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.