bewaar
Gele rijst met chorizo
Gele rijst met chorizo
bewaar

Gele rijst met chorizo

Mediterrane avond? Met dit Spaanse recept zit je altijd goed.

30 min. bereiden
777waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

chorizoworst

2

uien

1 el

traditionele olijfolie

325 g

gele rijst

750 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

2

tomaten

300 g

diepvries tuinerwten

15 g

peterselie

Mediterrane avond? Met dit Spaanse recept zit je altijd goed.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. met de deksel op de pan.

2

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct.

Gele rijst met chorizo

Instructievideo - 01:27 min.