bewaar
Pikante rijst met worstjes
Pikante rijst met worstjes
bewaar

Pikante rijst met worstjes

Dit rijstgerecht met pikante pepers en worst staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
licht pittig
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse platte peterselie

1

rode ui

500 g

tomaat

4 el

traditionele olijfolie

400 g

Provençaalse wokgroente

5

runderchipolataworstjes

400 g

koelverse gele rijst

200 g

pikante pepers mild

Dit rijstgerecht met pikante pepers en worst staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de peterselie grof. Snijd de ui fijn en de tomaten in stukken. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de ui en wokgroente 4 min. Schep de tomaat erdoor en bak nog 4 min. op hoog vuur.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Laat de pepers uitlekken. Schep de rijst door de groenten en verwarm nog 3 min. Schep de pepers erdoor.

3

Serveer de rijst met de chipo­lataworstjes. Bestrooi met de peterselie.

combinatietipLekker met 150 g paprikamix rauwkost (zakje).