bewaar
Gevulde paprika's met rijst
Gevulde paprika's met rijst
bewaar

Gevulde paprika's met rijst

Complete maaltijd onder een dekseltje, lekker gekruid gehakt met tomaten.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

witte rijst

4

rode paprika's

1

ui

3

tomaten

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

gedroogde oregano

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Complete maaltijd onder een dekseltje, lekker gekruid gehakt met tomaten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in de ovenschaal. Snipper de ui. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min. Meng de rijst, oregano, peper en zout erdoor.

3

Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Serveer met het stokbrood.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.