bewaar
Gevulde tomaten en paprika's met rijst
Gevulde tomaten en paprika's met rijst
bewaar

Gevulde tomaten en paprika's met rijst

30 min. bereiden
30 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

witte rijst

4

vleestomaten

2

groene paprika's

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

1 bakje

fijngekruide tofu roerbakreepjes

½ tl

kaneelpoeder

½ zakje

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.

3

Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.