Gevulde tomaten en paprika's met rijst

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g witte rijst
- 4 vleestomaten
- 2 groene paprika's
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 bakje fijngekruide tofu roerbakreepjes
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ zakje pijnboompitten (a 65 g)
Keukenspullen
- ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.
- Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gevulde tomaten en paprika's met rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde tomaten en paprika's met rijst
- 200 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 4 vleestomaten
- 2 groene paprika's
- 1 ui
Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 bakje fijngekruide tofu roerbakreepjes
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ zakje pijnboompitten
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor.
Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.
Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven.
Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.