Pikante tofu met wintergroenten

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
- 2 traditionele olijfolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
- 180 g fijngekruide tofu roerbakreepjes
- 1 teen knoflook (fijn gesneden)
- 50 ml ketjap
- 200 ml kokosmelk
- 1 paksoi (in repen van 1 cm)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Giet af en vang 200 ml kookwater op.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui uit de schaal hutspot goudbruin. Voeg de tofureepjes en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 1 min. Voeg de ketjap, de kokosmelk en het opgevangen kookwater toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
- Voeg de wortelreepjes uit de schaal hutspot en de paksoirepen (op het groen van de paksoi na) toe en stoof het gerecht nog 10 min. Schep op het laatst het groen van de paksoi erbij. Serveer met de witte rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pikante tofu met wintergroenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pikante tofu met wintergroenten
- 300 g witte snelkookrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Giet af en vang 200 ml kookwater op.
- 2 traditionele olijfolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
- 180 g fijngekruide tofu roerbakreepjes
- 1 teen knoflook
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui uit de schaal hutspot goudbruin. Voeg de tofureepjes en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 1 min.
- 50 ml ketjap
- 200 ml kokosmelk
Voeg de ketjap, de kokosmelk en het opgevangen kookwater toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
- 1 paksoi
Voeg de wortelreepjes uit de schaal hutspot en de paksoirepen (op het groen van de paksoi na) toe en stoof het gerecht nog 10 min.
Schep op het laatst het groen van de paksoi erbij. Serveer met de witte rijst.