bewaar
Pikante tofu met wintergroenten
Pikante tofu met wintergroenten
bewaar

Pikante tofu met wintergroenten

25 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

2

traditionele olijfolie

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

180 g

fijngekruide tofu roerbakreepjes

1 teen

knoflook

50 ml

ketjap

200 ml

kokosmelk

1

paksoi

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Giet af en vang 200 ml kookwater op.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui uit de schaal hutspot goudbruin. Voeg de tofureepjes en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 1 min. Voeg de ketjap, de kokosmelk en het opgevangen kookwater toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

3

Voeg de wortelreepjes uit de schaal hutspot en de paksoirepen (op het groen van de paksoi na) toe en stoof het gerecht nog 10 min. Schep op het laatst het groen van de paksoi erbij. Serveer met de witte rijst.