Na­si met tofu en cas­sa­ve­kroe­poek

Eenpansgerecht met gemarineerde tofublokjes. Vol smaak en zo klaar.

(43) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Eenpansgerecht met gemarineerde tofublokjes. Vol smaak en zo klaar. 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Kook de rijst in 8 min. gaar.
  2. Schep de tofu om met 6 el ketjap. Verhit de olie in een wok. Roerbak de tofu 2 min. Voeg de roerbakmix en sambal toe en bak 3 min. mee. Schep de rijst erdoor, voeg de rest van de ketjap toe en roerbak nog 2 min.
  3. Verdeel de nasi over de borden. Serveer de cassavekroepoek en atjar tjampoer erbij.

combinatietip:

Bestrooi de nasi met krokante gebakken uitjes (bakje 100 g, Conimex).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nasi met tofu en cassavekroepoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met tofu en cas­sa­ve­kroe­poek

1
1
  • 300 g witte snelkookrijst
  • 375 g tofu naturel

Kook de rijst in 8 min. gaar. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en dep droog.

2
2
  • 8 el ketjapmarinade
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g Chinese roerbakmix
  • 1 el sambal manis

Schep de tofu om met de ketjap. Verhit de olie in een wok. Roerbak de tofu 2 min. Voeg de roerbakmix en sambal toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 2 el ketjap manis

Schep de rijst erdoor, voeg de ketjap toe en roerbak nog 2 min.

4
4
  • 75 g Conimex cassave kroepoek
  • 265 g Improba ajar tjampoer

Verdeel de nasi over de borden. Serveer de cassavekroepoek en atjar tjampoer erbij.

combinatietip:

Bestrooi de nasi met krokante gebakken uitjes (bakje 100 g, Conimex).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.