bewaar
Gevulde paprika's met rozijnenrijst
Gevulde paprika's met rozijnenrijst
bewaar

Gevulde paprika's met rozijnenrijst

15 min. bereiden
20 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprika's rood

2 schaaltjes

tofu roerbakgehakt

1

prei

1 el

kaneel

2

uien

3 el

olijfolie

300 g

witte rijst

75 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rode en gele paprika door de steel, verwijder zaadlijsten. Snipper de groene paprika. 2 Meng het tofugehakt met de prei, de helft van de kaneel, de helft van de ui en 2 el olie. Vul de halve paprika's hiermee en zet ze in een ovenschaal. Schep de rest van het gehaktmengsel erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 min. in de oven. 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de rest van de ui met de groene paprika in de rest van de olie, voeg de rest van de kaneel en de rozijnen toe. Giet de rijst af en schep het gefruite mengsel erdoor. Schep de rozijnenrijst op de 4 borden, leg er een gevulde paprika bij en verdeel de rest van het gehakt erover.