bewaar
Gevulde paprika's
Gevulde paprika's
bewaar

Gevulde paprika's

De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. De perfecte match met de vulling van zo'n klassieke gevulde paprika.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
742waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

300 g

witte rijst 1 minuut

198 g

mais in blik

1 el

pikante paprikapoeder

1 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. De perfecte match met de vulling van zo'n klassieke gevulde paprika.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.

4

Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.

tip

Gevulde paprika’s

Instructievideo - 02:45 min.