bewaar
Gele rijst met salami en puntpaprika
Gele rijst met salami en puntpaprika
bewaar

Gele rijst met salami en puntpaprika

Met dit kruidige gerecht waan je je aan de Spaanse costa.

15 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gele rijst

225 g

mild gekruide salami

1

ui

1

knoflook

2

zoete puntpaprika's

50 g

gedroogde abrikozen

2 el

gedroogde oregano

300 g

diepvries tuinbonen

3 el

geroosterde pijnboompitten

Met dit kruidige gerecht waan je je aan de Spaanse costa.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwijder ondertussen het vel van de salami, snijd de worst in plakjes van ½ cm en halveer deze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 3 min. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de salami en bak 3 min. mee. Voeg de tuinbonen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de rijst en abrikozen erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.