bewaar
Gevulde zoete puntpaprika's
Gevulde zoete puntpaprika's
bewaar

Gevulde zoete puntpaprika's

Marokkaans recept met couscous, komijn en falafel.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2

rode puntpaprika's

2 tenen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

4

uien

2 el

gemalen komijn

20 g

verse platte peterselie

1 schaal

falafel

150 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Marokkaans recept met couscous, komijn en falafel.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Snijd de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en de helft van de komijn toe en bak 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Snijd de peterselie fijn. Meng de couscous met de helft van de peterselie, de rest van de komijn en de rest van de olie. Houd apart.

3

Voeg de rest van de peterselie toe aan het uimengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de falafel over de paprika's en schep de uien en de kaas erop. Bak ca. 25 min. in de oven. Serveer de paprika's met de couscous.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.