bewaar
Zoete-aardappelstamppot met tonijn
Zoete-aardappelstamppot met tonijn
bewaar

Zoete-aardappelstamppot met tonijn

Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

240 g

tonijnmoot in olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.

tip

combinatietipLekker met kappertjes.