bewaar
Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw
Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw
bewaar

Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw

Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 tenen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

1½ tl

gedroogde Provençaalse kruiden

400 g

cannellinibonen in pot

540 g

passata tomatensaus

50 ml

water

400 g

verse kabeljauwfilets

1

citroen

Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.

Aan de slag

1

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, roerbakgroente en kruiden 2 min. op middelhoog vuur.

2

Laat de bonen uitlekken. Voeg ze samen met de passata en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentebonenmengsel en stoof mee.

4

Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes. Verdeel de bonenstoof en de vis over de borden. Bestrooi met het citroenrasp en serveer de citroenpartjes erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
variatietipVoor wat extra pit voeg je een paar druppels tabasco toe aan de bonenstoof.

Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw

Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig