Por­tu­ge­se roer­bak met kriel­tjes, ca­vo­lo ne­ro & kip

Goudgeel gebakken krieltjes... Yum!

(2) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Goudgeel gebakken krieltjes... Yum! 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met 2/5 van de olie en schep om met de kip. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.
  3. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.
  4. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 2 2020 , Receptkaart 2019 week 39-40

Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Por­tu­ge­se roer­bak met kriel­tjes, ca­vo­lo ne­ro & kip

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g krieltjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 380 g kipdijfilet
  • 2 el Portugese kipkruiden
  • 2 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met de olie en schep om met de kip.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

6
6
  • 100 g zuivelspread naturel
  • 15 g verse platte peterselie
  • 50 g kappertjes in pot
  • 1 el milde olijfolie
  • 50 ml water

Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.