bewaar
Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip
Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip
bewaar

Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip

Goudgeel gebakken krieltjes... Yum!

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

milde olijfolie

800 g

krieltjes

380 g

kipdijfilet

2 el

Portugese kipkruiden

2 tenen

knoflook

800 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

15 g

verse basilicum

100 g

zuivelspread naturel

15 g

verse platte peterselie

50 g

kappertjes in pot

50 ml

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Goudgeel gebakken krieltjes... Yum!

Aan de slag

1

Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met 2/5 van de olie en schep om met de kip. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.

3

Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.

4

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.