Ve­ge­ta­ri­sche ra­men met kur­ku­ma en ca­vo­lo ne­ro

Vloeibaar goud met noedels en tofu... Mogen wij aanschuiven?

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vloeibaar goud met noedels en tofu... Mogen wij aanschuiven? 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek erover. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.
  2. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook de noedels hierin in 4 min. gaar. Schep uit de bouillon en verdeel over ruime kommen. Houd de bouillon warm met de deksel op de pan.
  3. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook, kurkuma en eventueel zout toe aan de tofu. Ban nog 30 sec. en schep uit de wok.
  4. Roerbak de roerbakgroenten 4 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg 3 el bouillon (per 4 personen), de peen julienne en taugé toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten op de noedels in de kommen en schenk de rest van de bouillon erover. Verdeel de tofu en uitjes erover en serveer.

bereidingstip:

Als je stap 1 al ’s ochtends doet, en je de tofu met theedoek erover en iets zwaars erop de hele dag in de koelkast bewaart, heb je deze noedelsoep ‘s avonds binnen 20 min. op tafel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ra­men met kur­ku­ma en ca­vo­lo ne­ro

1
1
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek erover.

2
2

Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.

3
3
  • 2 bospaddenstoelentabletten
  • 270 g Hakubaku ramen noedels
  • 2 liter water

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook de noedels hierin in 4 min. gaar.

4
4

Schep uit de bouillon en verdeel over ruime kommen. Houd de bouillon warm met de deksel op de pan.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu op hoog vuur in 6 min. goudbruin.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook, kurkuma en eventueel zout toe aan de tofu. Ban nog 30 sec. en schep uit de wok.

7
7
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 150 g peen julienne
  • 125 g taugé

Roerbak de roerbakgroenten 4 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg 3 el bouillon (per 4 personen), de peen julienne en taugé toe en roerbak nog 1 min.

8
8
  • 4 el gebakken uitjes

Schep de groenten op de noedels in de kommen en schenk de rest van de bouillon erover. Verdeel de tofu en uitjes erover en serveer.

bereidingstip:

Als je stap 1 al ’s ochtends doet, en je de tofu met theedoek erover en iets zwaars erop de hele dag in de koelkast bewaart, heb je deze noedelsoep ‘s avonds binnen 20 min. op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.