Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)
Een chique lasagne met echte herfstingrediënten zoals pompoen en cavolo nero, het verfijnde en knapperigere zusje van boerenkool. Krijg je gasten te eten die vegetarisch of veganistisch eten? Laat ze smullen van dit recept.
Ingrediënten
4 personen
1 bol
knoflook
2½ el
milde olijfolie
2
rode uien
800 g
koelverse muskaatpompoenstukjes
400 g
Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
500 g
knolselderij
150 g
plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
15 g
verse basilicum
375 g
tofu naturel
200 ml
water
12 vellen
Grand'Italia gedroogde lasagnebladen
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
brownievorm: 28 x 21 x 7 cm
keukenmachine met deeghaak
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, dit wordt niet meer gebruikt. Zet de bol in het midden van een stuk aluminiumfolie, besprenkel met ⅕ van de olie en pak in. Snijd de rode uien elk in 8 parten.
Verdeel de pompoenstukjes en rode ui over de traybake. Verdeel de roerbakgroente over de lasagne/brownievorm. Besprenkel alle groenten met de rest van de olie. Plaats de bol knoflook bij de pompoen en ui op de traybake. Rooster de groenten ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Doe in de keukenmachine en maal met korte pulsen grof. Meng het plantaardige rasp alternatief voor mozzarella erdoor. Snijd de basilicum blaadjes fijn.
Haal de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit de bol, boven de keukenmachine. Schep de pompoen en rode ui erbij, verkruimel de tofu erboven. Voeg het water toe en mix in ca. 2 min. tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ⅕ van de saus in de ovenschaal en beleg met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel ¼ van de geroosterde roerbakgroente erover en bestrooi met ¼ van het knol selderijmengsel en ¼ van de basilicum. Herhaal 3 keer, eindig met de saus.
Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)
Een chique lasagne met echte herfstingrediënten zoals pompoen en cavolo nero, het verfijnde en knapperigere zusje van boerenkool. Krijg je gasten te eten die vegetarisch of veganistisch eten? Laat ze smullen van dit recept.

hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, dit wordt niet meer gebruikt. Zet de bol in het midden van een stuk aluminiumfolie, besprenkel met ⅕ van de olie en pak in. Snijd de rode uien elk in 8 parten.
Verdeel de pompoenstukjes en rode ui over de traybake. Verdeel de roerbakgroente over de lasagne/brownievorm. Besprenkel alle groenten met de rest van de olie. Plaats de bol knoflook bij de pompoen en ui op de traybake. Rooster de groenten ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Doe in de keukenmachine en maal met korte pulsen grof. Meng het plantaardige rasp alternatief voor mozzarella erdoor. Snijd de basilicum blaadjes fijn.
Haal de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit de bol, boven de keukenmachine. Schep de pompoen en rode ui erbij, verkruimel de tofu erboven. Voeg het water toe en mix in ca. 2 min. tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ⅕ van de saus in de ovenschaal en beleg met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel ¼ van de geroosterde roerbakgroente erover en bestrooi met ¼ van het knol selderijmengsel en ¼ van de basilicum. Herhaal 3 keer, eindig met de saus.
Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
bereidingstip:De lasagne kan tot en met stap 5 1 dag van tevoren worden gemaakt. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen. Bak de lasagne dan 45 min. en laat afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bol knoflook
2½ el milde olijfolie
2 rode uien
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
500 g knolselderij
150 g plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
15 g verse basilicum
375 g tofu naturel
200 ml water
12 vellen Grand'Italia gedroogde lasagnebladen
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
brownievorm: 28 x 21 x 7 cm
keukenmachine met deeghaak