Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas
In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!
600 kcal
15 min. bereiden, 45 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram gekookte rode bieten
gekookte rode bieten
10 gram verse salie
verse salie
200 gram mascarpone
mascarpone
150 ml halfvolle melk
halfvolle melk
250 gram lasagne all'uovo
lasagne all'uovo
350 gram pompoenlasagnevellen
pompoenlasagnevellen
150 gram geraspte geitenkaas
geraspte geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 week 39-40 - 2019 week 39-40
Allerhande Box Week 46 2018 - Allerhande Box Week 46 2018
Allerhande Box Week 42 2019 - Allerhande Box Week 42 2019
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
- bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.
Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas
In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gekookte rode bieten
10 g verse salie
200 g mascarpone
150 ml halfvolle melk
250 g lasagne all'uovo
350 g pompoenlasagnevellen
150 g geraspte geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)




