Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas

In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!

600 kcal

15 min. bereiden, 45 min. oventijd

4.2/5

(68)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram gekookte rode bieten

    gekookte rode bieten

  • 10 gram verse salie

    verse salie

  • 200 gram mascarpone

    mascarpone

  • 150 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 250 gram lasagne all'uovo

    lasagne all'uovo

  • 350 gram pompoenlasagnevellen

    pompoenlasagnevellen

  • 150 gram geraspte geitenkaas

    geraspte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)


2019 week 39-40 - 2019 week 39-40

Allerhande Box Week 46 2018 - Allerhande Box Week 46 2018

Allerhande Box Week 42 2019 - Allerhande Box Week 42 2019

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.

  2. Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.

  3. Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.

  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

  • bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.

Wat vond je van dit recept?

Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas

In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig