bewaar
Boekweitrisotto met rode biet, geitenkaas en pijnboompitten
Boekweitrisotto met rode biet, geitenkaas en pijnboompitten
bewaar

Boekweitrisotto met rode biet, geitenkaas en pijnboompitten

Risotto zonder risottorijst? Ja, die we vervangen we stiekem een keertje door boekweit.

35 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

500 g

gekookte rode biet

2 takjes

verse tijm

2 el

traditionele olijfolie

300 g

boekweit

1¼ liter

hete groentebouillon

30 g

pijnboompitten

150 g

verse geitenkaas naturel 45+

75 g

rucola

Risotto zonder risottorijst? Ja, die we vervangen we stiekem een keertje door boekweit.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui en tijm toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de boekweit toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de boekweit gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min. Voeg de laatste 10 min. de rode biet toe en verwarm mee.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verkruimel de geitenkaas en roer de helft door de risotto.

3

Verdeel de rucola over de borden en verdeel de risotto erover. Bestrooi met de rest van de geitenkaas, de pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

variatietipJe kunt in plaats van boekweit ook zilvervliesrijst of spelt gebruiken.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.