Boek­weitri­sot­to met ro­de biet, gei­ten­kaas en pijn­boom­pit­ten

Risotto zonder risottorijst? Ja, die we vervangen we stiekem een keertje voor boekweit.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Risotto zonder risottorijst? Ja, die we vervangen we stiekem een keertje voor boekweit. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui en tijm toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de boekweit toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de boekweit gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min. Voeg de laatste 10 min. de rode biet toe en verwarm mee.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verkruimel de geitenkaas en roer de helft van de geitenkaas door de risotto.
  3. Verdeel de rucola over de borden en verdeel de risotto erover. Bestrooi met de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Boekweitrisotto met rode biet, geitenkaas en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boek­weitri­sot­to met ro­de biet, gei­ten­kaas en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 2 takjes verse tijm

Snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui en tijm toe en fruit 3 min.

4
4
  • 300 g boekweit

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de boekweit toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

5
5
  • 1.2 liter groentebouillon

Voeg een scheut hete groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.

6
6

Herhaal dit tot de boekweit gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min. Voeg de laatste 10 min. de rode biet toe en verwarm mee.

7
7
  • 30 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

8
8
  • 150 g geitenkaas naturel 55+

Verkruimel de geitenkaas en roer de helft van de kaas door de risotto.

9
9
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over de borden en verdeel de risotto erover.

10
10

Bestrooi met de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.