Ge­zon­de ei­wraps met spi­na­zie, biet en gei­ten­kaas

Eieren zijn de basis van deze gezonde wraps, gevuld met groente zijn ze ideaal voor een vullende lunch.

(26) waardeer
lunch Eieren zijn de basis van deze gezonde wraps, gevuld met groente zijn ze ideaal voor een vullende lunch. 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren los met het citroenrasp en de melk en bestrooi met wat zout.
  2. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei (per 4 personen) op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Herhaal tot je voor ieder een omelet hebt.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie kort totdat de helft geslonken is.
  4. Verdeel de spinazie en bieten in een strook net onder het midden van de omeletten, laat 2 cm aan de zijkanten en 5 cm van de boven en onderkant vrij. Hak de walnoten fijn. Verkruimel de geitenkaas over de biet en bestrooi met de walnoten. Rol de omeletwraps vanaf de onderkant strak op, vouw de zijkanten dicht en rol verder tot een pakketje. Halveer ze. Serveer direct.
video

Ge­zon­de ei­wraps met spi­na­zie, biet en gei­ten­kaas

leuk-snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de ei­wraps met spi­na­zie, biet en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 citroen
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren los met het citroenrasp en de melk en bestrooi met wat zout.

2
2
  • 4 tl milde olijfolie

Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei (per 4 personen) op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om.

3
3

Bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Herhaal tot je voor ieder een omelet hebt.

4
4
  • 200 g verse spinazie
  • 2 tl milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie kort totdat de helft geslonken is.

5
5
  • 200 g geraspte rode bieten

Verdeel de spinazie en bieten in een strook net onder het midden van de omeletten, laat 2 cm aan de zijkanten en 5 cm van de boven en onderkant vrij.

6
6
  • 4 el ongezouten walnoten
  • 200 g zachte geitenkaas

Hak de walnoten fijn. Verkruimel de geitenkaas over de biet en bestrooi met de walnoten.

7
7

Rol de omeletwraps vanaf de onderkant strak op, vouw de zijkanten dicht en rol verder tot een pakketje. Halveer ze. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.