bewaar
Bietenterrine van rode en gele biet
Bietenterrine van rode en gele biet
bewaar

Bietenterrine van rode en gele biet

Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.

30 min. bereiden
1 uur oventijd
8 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

12 personen

500 g

rode bieten

500 g

gele biet

6 takjes

verse tijm

2 el

Mazzetti crema de balsamico

375 g

chavroux frais nature 45+ kaas

Dit heb je nodig

  • cakevormen van ca. 25 cm

Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk. Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele. Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.

2

Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over. Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas. Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes. Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.

dieettipCrema de balsamico staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.