Bie­ten­ter­ri­ne van ro­de en ge­le biet

Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.

  • voorgerecht
  • 12 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 8 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(3) waardeer
voorgerecht Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas. 12 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 cakevormen van ca. 25 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk. Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele. Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.
  2. Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over. Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas. Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes. Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Bietenterrine van rode en gele biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­ter­ri­ne van ro­de en ge­le biet

1
1
  • 500 g rode bieten
  • 500 g gele bieten

Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven.

2
2
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 el Mazzetti crema de balsamico
  • 375 g verse geitenkaas naturel 45+

Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk.

3
3

Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele.

4
4

Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.

5
5

Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over.

6
6

Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas.

7
7

Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes.

8
8

Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm.

9
9

Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.