Geroosterde biet met witte kaas en tijm
Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!

Advertentie
Ingrediënten
- 4 rode bieten
- 4 gele bieten
- 3 tl karwijzaad
- 4 el (arachide)olie
- 5 takjes tijm
- ½ perssinaasappel
- 1½ el vloeibare honing
- 75 g witte kaas
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart. Schep de partjes om met het karwijzaad, ¾ van de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
- Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.
variatietip:
Houd je van pittige kaas? Vervang de witte kaas eens door gorgonzola. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
combinatietip:
Lekker met runderbraadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 320 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Geroosterde biet met witte kaas en tijm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde biet met witte kaas en tijm
- 4 rode bieten
- 4 gele bieten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart.
- 3 tl karwijzaad
- 3 el (arachide)olie
Schep de partjes om met het karwijzaad, de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
- 5 takjes tijm
- ½ perssinaasappel
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit.
- 1 el (arachide)olie
- 1½ el vloeibare honing
Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g witte kaas
Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.
variatietip:
Houd je van pittige kaas? Vervang de witte kaas eens door gorgonzola. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
combinatietip:
Lekker met runderbraadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.