Ge­roos­ter­de biet met wit­te kaas en tijm

Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(29) waardeer
hollands bijgerecht Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm! 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart. Schep de partjes om met het karwijzaad, ¾ van de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Houd je van pittige kaas? Vervang de witte kaas eens door gorgonzola. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

combinatietip:

Lekker met runderbraadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde biet met witte kaas en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de biet met wit­te kaas en tijm

1
1
  • 4 rode bieten
  • 4 gele bieten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart.

2
2
  • 3 tl karwijzaad
  • 3 el (arachide)olie

Schep de partjes om met het karwijzaad, de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

3
3
  • 5 takjes tijm
  • ½ perssinaasappel

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit.

4
4
  • 1 el (arachide)olie
  • 1½ el vloeibare honing

Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g witte kaas

Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Houd je van pittige kaas? Vervang de witte kaas eens door gorgonzola. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

combinatietip:

Lekker met runderbraadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.