Has­sel­back­biet­jes met tijm en gei­ten­kaas

We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk. 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (35 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bietjes ongeschild in een ruime pan. Kook ze in water met de natuurazijn en eventueel zout 30 min. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de (iets afgekoelde) bieten. Leg een biet op een snijplank en leg 2 houten lepels (of eetstokjes) aan weerszijden tegen de biet. Snijd met een scherp mes om de 3 mm een sneetje in de biet. De stelen van de houten lepels voorkomen dat je de biet helemaal kunt doorsnijden. Snijd alle bieten op deze manier in en leg ze in de ovenschaal.
  2. Klop de balsamicoazijn, olie en honing met een garde door elkaar in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de bieten met de helft van dit mengsel. Bak de bieten 45 min. in het midden van de oven. Besprenkel ze na 25 min. nogmaals met het mengsel.
  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en schaaf de kaas in plakjes. Neem de bieten uit de oven en verdeel de plakjes kaas over de inkepingen in de bieten. Zorg dat de kaas niet teveel uitsteekt. Bestrooi met de tijm. Zet de oven op 200 °C en bak de bieten nog 10 min.

combinatietip:

Lekker bij zowel wild als vleesgerechten.

Tip:

Lekker als vega-hoofdgerecht.

video

Al­ler­han­digst: Has­sel­back

15-seconden-koken - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Has­sel­back­biet­jes met tijm en gei­ten­kaas

1
1
  • 800 g kleine rode bieten
  • 50 ml natuurazijn

Doe de bietjes ongeschild in een ruime pan. Kook ze in water met de natuurazijn en eventueel zout 30 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de (iets afgekoelde) bieten.

3
3

Leg een biet op een snijplank en leg 2 houten lepels (of eetstokjes) aan weerszijden tegen de biet.

4
4

Snijd met een scherp mes om de 3 mm een sneetje in de biet. De stelen van de houten lepels voorkomen dat je de biet helemaal kunt doorsnijden.

5
5

Snijd alle bieten op deze manier in en leg ze in de ovenschaal.

6
6
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing

Klop de balsamicoazijn, olie en honing met een garde door elkaar in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Besprenkel de bieten met de helft van dit mengsel. Bak de bieten 45 min. in het midden van de oven. Besprenkel ze na 25 min. nogmaals met het mengsel.

8
8
  • 4 takjes tijm
  • 100 g oude geitenkaas

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en schaaf de kaas in plakjes.

9
9

Neem de bieten uit de oven en verdeel de plakjes kaas over de inkepingen in de bieten. Zorg dat de kaas niet teveel uitsteekt. Bestrooi met de tijm.

10
10

Zet de oven op 200 °C en bak de bieten nog 10 min.

combinatietip:

Lekker bij zowel wild als vleesgerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.