bewaar
Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas
Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas
bewaar

Hasselbackbietjes met tijm en geitenkaas

We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk.

45 min. bereiden
55 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kleine rode bieten

50 ml

natuurazijn

2 el

balsamicoazijn

3 el

traditionele olijfolie

1 el

vloeibare honing

4 takjes

verse tijm

100 g

oude geitenkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (35 x 25 cm)

We kennen de hasselback natuurlijk van aardappel, maar van biet is het net zo feestelijk.

Aan de slag

1

Doe de bietjes ongeschild in een ruime pan. Kook ze in water met de natuurazijn en eventueel zout 30 min. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de (iets afgekoelde) bieten. Leg een biet op een snijplank en leg 2 houten lepels (of eetstokjes) aan weerszijden tegen de biet. Snijd met een scherp mes om de 3 mm een sneetje in de biet. De stelen van de houten lepels voorkomen dat je de biet helemaal kunt doorsnijden. Snijd alle bieten op deze manier in en leg ze in de ovenschaal.

2

Klop de balsamicoazijn, olie en honing met een garde door elkaar in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de bieten met de helft van dit mengsel. Bak de bieten 45 min. in het midden van de oven. Besprenkel ze na 25 min. nogmaals met het mengsel.

3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en schaaf de kaas in plakjes. Neem de bieten uit de oven en verdeel de plakjes kaas over de inkepingen in de bieten. Zorg dat de kaas niet teveel uitsteekt. Bestrooi met de tijm. Zet de oven op 200 °C en bak de bieten nog 10 min.

algemeenLekker als vega-hoofdgerecht.

combinatietipLekker bij zowel wild als vleesgerechten.

Allerhandigst: Hasselback

Instructievideo - 00:38 min.