bewaar
Geroosterd witlof met biet en peer
Geroosterd witlof met biet en peer
bewaar

Geroosterd witlof met biet en peer

10 min. bereiden
25 min. wachten
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

witlof

4 el

olijfolie

½ bak

gekookte bieten

2

rode uien

2

peren

1 zakje

walnoten

1 el

vloeibare honing

50 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en leg het witlof, de biet en ui erop. Was de peren en snijd ze in de lengte in 6 parten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis. Verdeel de peer over de bakplaat.

2

Bestrooi alles met de noten en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie en de honing. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Schaaf ondertussen de kaas in dunne plakjes.

3

Schep de groenten en peer in een schaal en bestrooi met de kaas. Lekker met aardappelpuree en varkenshaas.

algemeenGebruik de rest van de bietjes in een aardappelsalade, dat geeft een zoet accent.

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.