bewaar
Bietensalade met walnoten
Bietensalade met walnoten
bewaar

Bietensalade met walnoten

20 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

1 teen

knoflook

30 g

gepelde walnoten

¾ dl

olijfolie

3 eetlepels

citroensap

1 theelepel

vloeibare honing

zout en peper

500 g

gekookte bieten

7 g

verse dille

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Eieren in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen. Walnoten met knoflook in keukenmachine fijn malen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden, op platte schaal rangschikken. Eieren pellen, in plakjes snijden en over bietjes verdelen. Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.