bewaar
Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
bewaar

Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas.

20 min. bereiden
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte bieten

1 el

walnotenolie

2 tl

vloeibare honing

1 el

rodewijnazijn

2 el

olijfolie extra vierge

1 el

medium sherry

75 g

waterkers

30 g

ongebrande hazelnoten

100 g

harde geitenkaas

7½ g

verse dille

Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas.

Aan de slag

1

Schil de bietjes, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout, klop goed door en schenk over de bietjes.

2

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over de borden. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de waterkers. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille erover. Bon appétit!

tip

combinatietipLekker met geroosterd bruin brood.

variatietipBestrooi de salade met krokant gebakken blokjes mager gerookt spek.

Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

Instructievideo - 02:08 min.