Vol­ko­ren­tos­ti met biet en gei­ten­kaas

Deze keer geen ham en kaas, maar geitenkaas en biet. Verrassend lekker!

(4) waardeer
lunch Deze keer geen ham en kaas, maar geitenkaas en biet. Verrassend lekker! 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tostiapparaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de helft van de sneetjes brood. Meng de bietjes met de balsamico en verdeel over de geitenkaas. Hak de walnoten grof en verdeel erover.
  2. Dek af met de rest van de sneetjes brood en druk aan. Bak de tosti’s in in het tosti-ijzer zonder olie of in een koekenpan met de olie. Snijd schuin doormidden en serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met geraspte bietjes i.p.v. bietjulienne.

Tip:

De balsamicoazijn is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Vol­ko­ren­tos­ti met biet en gei­ten­kaas

leuk-snel - 00:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 01 - Een goede start, het kan! , Lekker bezig 2020 , Receptkaart 2019 week 01-02

Volkorentosti met biet en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­tos­ti met biet en gei­ten­kaas

1
1
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 sneetjes volkorenvloerbrood
  • 100 g biet julienne
  • 1 el balsamicoazijn

Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de helft van de sneetjes brood. Meng de bietjes met de balsamico en verdeel over de geitenkaas.

2
2
  • 15 g ongezouten walnoten

Hak de walnoten grof en verdeel erover.

3
3
  • ½ el arachideolie

Dek af met de rest van de sneetjes brood en druk aan. Bak de tosti’s in in het tosti-ijzer zonder olie of in een koekenpan met de olie. Snijd schuin doormidden en serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met geraspte bietjes i.p.v. bietjulienne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.