Toast met gei­ten­kaas-avo­ca­dospread en gra­pe­fruit

Zo wordt ontbijten wel heel verantwoord.

(0) waardeer
ontbijt Zo wordt ontbijten wel heel verantwoord. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de geitenkaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.

bereidingstip:

Vang het sap van de grapefruit op. Lekker als basis voor een dressing.

Tip:

Ook lekker als lunch. Maak dan een dubbele portie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2018 week 01-02

Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met gei­ten­kaas-avo­ca­dospread en gra­pe­fruit

1
1
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 2 el pompoenpitten

Rooster de sneetjes brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen

2
2
  • 1 grapefruit

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.

3
3

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5
  • 150 g verse geitenkaas naturel 45+

Doe samen met de geitenkaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.

bereidingstip:

Vang het sap van de grapefruit op. Lekker als basis voor een dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.